Lifebuoy de-a lungul timpului 

Descoperă cum săpunul Lifebuoy vine în ajutorul oamenilor din 1894.

Încă de la momentul lansării sale în 1894, săpunul Lifebuoy a avut o misiune clară: de a transforma igiena frecventă a mâinilor într-o obișnuință.

Acest lucru a fost foarte important deoarece în Anglia Victoriană infecțiile erau principala cauză de deces. Lifebuoy a venit în ajutor cu un săpun antibacterian eficient, accesibil și disponibil pe scară largă. 

De-a lungul anilor, am fost mereu acolo unde era mai mare nevoie de noi. De la ajutorul oferit în menținerea igienei soldaților din ambele războaie mondiale până la derularea celui mai mare program internațional de igienă a mâinilor în care, începând din 2010, s-au implicat peste 1 miliard de oameni. 

Astăzi Lifebuoy este cel mai bine vândut săpun antibacterian din lume și suntem încăntați să fim prezenți și în România. Recomandat de mai multe societăți profesionale, printre care și Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), Lifebuoy face ceea ce știe mai bine și anume: îi încurajează pe toți cei din jurul nostru să se spele regulat pe mâini cu săpun și să folosească gel igienizant, astfel încît igiena mâinilor să devină o obișnuință. 

 

Lifebuoy Total 10 Sabun Batang

Săpunul solid Lifebuoy Royal

În timp ce căuta cea mai bună formulă pentru un săpun care să combată microbii, dar în același timp să fie accesibil, William Hesketh Lever, unul dintre fondatorii Unilever, descoperă că acidul carbolic este foarte potrivit în acest scop.

Pionier al sănătății (1796-1896)

Edward Jenner, Sang Pelopor Vaksinasi


1796

Edward Jenner, pionierul vaccinării

Edward Jenner, un medic din Anglia, și-a testat teoria conform căreia un lăptar cu o formă ușoară de variolă bovină nu ar contracta niciodată variola. Acesta a administrat unui copil puroi dintr-o pustulă de variolă bovină, copilul dovedindu-se ulterior imun la variolă, chiar și prin infuzarea direct dintr-un abces. Acest lucru s-a consemnat ca prima vaccinare. 

Humphry Davy menemukan gas tertawa untuk meredakan rasa sakit

1799
Humphry Davy descoperă gazul ilariant care ameliorează durerea

Humphry Davy a observat proprietățile analgezice ale oxidului de azot când l-a inhalat din întâmplare în timp ce avea dureri de dinți. Humphry Davy l-a numit gaz ilariant.

Ignaz Semmelweis menyadari pentingnya mencuci tangan

1847
Ignaz Semmelweis a descoperit importanța spălării mâinilor

Semmelweis a observat că studenții la medicină participau deseori la autopsii în cadrul cărora exista expunere la viruși mortali, exact înainte să intre în sala de naștere. După introducerea standardului de spălare a mâinilor, mortalitatea a scăzut de la 10% la 1%.

Emil von Behring menemukan anti racun yang ia gunakan untuk mengembangkan vaksin difteri dan tetanus

1890
Emil von Behring a inventat un antidot pentru otravă, pe care l-a folosit pentru a dezvolta vaccinurile împotriva difteriei și tetanosului 

Bacteriologul von Behring a arătat că imunizarea animalelor la tetanos se putea obține prin injectarea cu ser sangvin de la un alt animal infectat. Cu aceste cunoștințe a creat apoi un vaccin împotriva difteriei.

William Hesketh Lever meluncurkan Lifebuoy di Inggris sebagai Sabun Antikuman Kerajaan

1894
William Hesketh Lever lansează Lifebuoy în Anglia, ca Săpunul Antibacterian Regal

Lever a descoperit că acidul carbolic era ingredientul perfect pentru îndepărtarea microbilor, la un preț accesibil pentru toată lumea.

Lever’s health soap

Săpun Lifebuoy pentru sănătate

În timpul Primului Război Mondial, Lifebuoy i-a încurajat pe non-combatanți să trimită săpun Lifebuoy soldaților de pe front, pentru a-i ajuta să își mențină sănătatea, igiena și capacitatea de luptă.

Perioada războaielor (1897-1949)

Felix Hoffman menemukan Aspirin

1897
Felix Hoffman inventează aspirina

La momentul respectiv, Hoffmann urmărea să amelioreze artrita tatălui său. Studiind cercetările chimistului francez Charles Gergardt, acesta a creat ulterior ceea ce astăzi cunoaștem drept aspirină.

Sabun Lifebuoy dikirim ke tentara selama Perang Dunia I

1914
Săpunul Lifebuoy este livrat armatei în timpul Primului Război Mondial

În timpul Primului Război Mondial, compania care producea Lifebuoy i-a invitat pe cei care nu luptau pe front să le trimită săpun soldaților pentru a-i ajuta să își mențină sănătatea, igiena și capacitatea de luptă.. Prin contribuția sa la menținerea sănătății soldaților, Lifebuoy fost alături de ei permanent în această luptă..

Ibu sebagai Dokter Kesehatan

1921
Mama - protector al sănătății

Campania din SUA a introdus un nou personaj central pentru Lifebuoy - mama - în calitate de protector al sănătății copiilor săi. Acest lucru a atras interesul femeilor de a deveni modelele Lifebuoy, cele cărora le pasă de sănătatea, fericirea și viitorul copiilor lor. Ideea de mame-protectoare ale sănătății familiei continuă să fie o temă centrală pentru Lifebuoy.

Kampanye untuk melawan bau badan diluncurkan

1930
Se lansează campania împotriva mirosului corporal

Oamenii devin din ce în ce mai interesați de produse care contribuie la creșterea încrederii în sine, astfel că Lifebuoy dezvoltă o campanie concentrată nu numai pe combaterea microbilor, ci și pe menținerea curățeniei și prevenirea mirosului corporal, „BO” (Body Odor), termenul prescurtat în limba engleză folosit inițial.

Mengajarkan Caranya Lifebuoy

Anii 1930
Învață de la Lifebuoy

Lifebuoy începe un program educațional în școli, arătându-le copiilor importanța spălării mâinilor în mai multe momente importante din zi, inclusiv înainte de a lua masa.

Lifebuoy menyediakan fasilitas darurat untuk mandi di Inggris selama Perang Dunia II

1939
Lifebuoy pune la dispoziție băi mobile în Marea Britanie, în timpul celui de-al doilea Război Mondial

Când a izbucnit cel de-al doilea Război Mondial, Lifebuoy a trimis în unele dintre cele mai afectate zone din Marea Britanie băi mobile cu apă caldă, prosoape și săpun pentru persoanele care nu mai aveau acces la facilitățile de bază, cum ar fi, de exemplu, locuri în care să facă duș.

Vaksin pertama untuk influenza ditemukan

1945
Este descoperit primul vaccin împotriva gripei

După decenii de cercetare, primul vaccin antigripal a fost testat pentru imunizarea în masă a armatei SUA. Vaccinul s-a dovedit a avea succes. Personalul armatei a fost în mare parte imun la virusul gripal, spre deosebire de personalul marinei, care nu a fost vaccinat suficient de frecvent împotriva infecțiilor gripale.

Lifebuoy merah sabun mandi

Săpunul roșu Lifebuoy

Săpunul roșu Lifebuoy (85) a trecut prin numeroase schimbări de când a fost introdus pentru prima dată în 1933.

Epoca Descoperirilor (1950-1999)

Terlihat bagus - wangi

Anii 1950
Arată bine, miroase bine

La sfârșitul anilor 1950, un nou parfum de săpun intră pe piață, vizând consumatorii care doreau să scape de mirosul corporal. Pentru a atrage consumatoare de sex feminin, cărora nu le place mirosul acidului carbolic, Lifebuoy a introdus un ingredient nou, Puralin, și a schimbat săpunul dându-i o culoare roșu coral mai plăcută și mai feminină.

Ditemukan pengobatan untuk mencegah jutaan kematian akibat diare

1960
A fost găsit un tratament pentru a preveni milioanele de decese cauzate de diaree

Biochimistul Kellogg Crane a descoperit că sarea și zahărul sunt absorbite de corp, ceea ce a dus la dezvoltarea terapiei de rehidratare orală (ORT). Acest tip de terapie inversează pierderea de apă și sare cauzată de diaree, salvând milioane de vieți de la descoperire până în prezent.

MRSA ditemukan di Inggris

1961
Stafilococul auriu rezistent la meticilină (SARM / MRSA) este descoperit în Anglia

Primele astfel de bacterii descoperite au fost „ superbacterii” care au dezvoltat rezistență la antibiotice, îngreunând astfel tratarea lor. Foarte multe antibiotice au fost încercate împotriva SARM / MRSA, însă spălarea mâinilor este și astăzi principala metodă de prevenție.

Pembersih tangan ditemukan

1966
A fost inventat dezinfectantul pentru mâini

O asistentă în devenire, cu numele Hernandez, a descoperit că alcoolul sub formă de gel este o soluție de curățare rapidă, care ucide virusurile și bacteriile. Creat inițial pentru utilizarea în spitale, acum poate fi folosit oriunde.

Lifebuoy ditambah mint

1966
Lifebuoy cu mentă 

Lifebuoy Mint Refresher a fost introdus pentru a ajuta brandul să se modernizeze și să exploreze noi produse cu arome proaspete și răcoritoare.

WHO menyatakan cacar harus diberantas

1979
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declară că variola este eradicată

Primele dovezi ale variolei au provenit din corpul mumificat al lui Ramses al V-lea. Boala a ucis peste 300 de milioane de oameni în secolul trecut, dar campaniile de vaccinare desfășurate pe parcursul secolelor al XIX-lea și al XX-lea au contribuit în cele din urmă la eradicarea bolii.

Lifebuoy Total 10 Sabun Batang

Săpunul solid Lifebuoy Total 10

Săpunul solid Lifebuoy Total 10 conține ingredientul brevetat al Lifebuoy, ActivShield. Spuma săpunului solid Lifebuoy lasă pielea curată și revigorată, în timp ce formula sa complexă ajută pielea să se mențină hidratată.

Celebrarea sănătății (2000-prezent)

Tujuan Pembangunan di era Milenium

2000
Obiectivele de dezvoltare în era noului Mileniu

În anul 2000, 189 de țări s-au angajat să lucreze pentru reducerea sărăciei și îmbunătățirea vieții a milioane de oameni, până în 2015. Campania „Mâini curate” dezvoltată de Lifebuoy a contribuit la obiectivul brandului de a reduce numărul de decese în rândul copiilor până în cinci ani cu două treimi, dar și de a contribui la prevenirea bolilor.

Lifebuoy dianugerahi penghargaan 'Citizen Brand’

2005
Lifebuoy a fost distins cu premiul „Citizen Brand”

În 2005, Lifebuoy a primit  premiul „Citizen Brand” în Indonezia, ca recunoaștere a tuturor contribuțiilor Lifebuoy la îmbunătățirea educației pentru sănătate de-a lungul anilor, inclusiv a proiectelor sale de sănătate publică, dezvoltate în colaborare cu UNICEF și Asociația Medicilor Indonezieni (IDI).

Lifebuoy mulai melaksanakan uji klinis di kehidupan nyata

2007
Lifebuoy începe să desfășoare studii clinice observaționale

Lifebuoy lucrează cu 2.000 de familii din Mumbai pentru a desfășura cel mai mare studiu clinic observațional pentru Unilever, cu scopul de a îmbunătăți igiena și sănătatea familiei. Acestea au primit săpun Lifebuoy și resurse educaționale cu privire la stilul de viață Lifebuoy, care pune accent pe igiena și spălarea mâinilor. La finalul studiilor clinice, numărul copiilor care sufereau de diaree fusese redus cu 25%.

Hari Cuci Tangan Sedunia pertama diselenggarakan di lebih dari 75 negara dan 23 pasar Lifebuoy

2008
Prima ediție a Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini a avut loc în peste 75 de țări și 23 de piețe în care este prezent Lifebuoy

Lifebuoy a susținut cu tărie prima Zi Mondială a Spălatului pe Mâini, colaborând cu partenerii săi pentru a educa și inspira copiii să transforme igiena frecventă a mâinilor într-o obișnuință.

India merayakan satu tahun bebas Polio

2012
India sărbătorește un an fără poliomielită

Peste un milion de voluntari au participat la o campanie de vaccinare în masă, în urma căreia de la 741 de cazuri de poliomielită în 2009 s-a ajuns la eradicarea acestei boli la începutul anului 2011. Campania a fost o realizare remarcabilă, în urma căreia India a fost scoasă de pe lista țărilor endemice pentru virusul poliomielitic.